Zaterdag 6 juli, tijd voor de halve marathon van Amerongen. Georganiseerd door de Lion’s Club en alle opbrengsten van de inschrijvingen gaan naar goede doelen.

Afstand en hoogtemeters: 58 km en +- 900 hoogtemeters.

Wederom erg vroeg opstaan om optijd in Amerongen te zijn. Dus net na 7en zat ik samen met de vriendin in de auto richting Amerongen.

Aangekomen in Amerongen op zoek naar de start locatie, die midden in het bos lag. Het was inmiddels kwart voor 10 dus de heren en dames van de 87 km marathon stonden klaar voor de start.

Een halfuur later waren de heren van de 58 km aan de beurt. De start was onderaan een klim zodat het deelnemers veld wat beter verdeeld over het parkoers zou komen.

Passage van de verzorgingspost tijdens ronde 2

Gestart!

Gelijk dus de Amerongse berg op en was het dus meteen vanuit de start klimmen. De marathon van 58 km bevat 2 rondjes van 29 kilometer, dus had ik besloten om rustig te starten.

Rustig de klim omhoog en heb mijn eigen tempo gepakt en ben voor het eerst niet te fanatiek van start gegaan. Ik kan het dus wel!

Na de eerste klim was het een poos afdalen over bredere paden waar het erg goed opletten was met meerdere boomwortels en beschadigingen in het pad.

Na het afdalen draaiden we een breed pad op waar we weer gingen klimmen, dit begon als vals plat maar na een paar honderd meter was er wel te zien dat we flink aan het klimmen waren.

Na deze klim begonnen de stukjes met singletrack te komen en was het veel draaien en keren en kregen we veel technische singletrack te zien.

Na meerdere kilometers singletracks kwamen er weer wat klimmetjes in het zicht, zowel brede paden als klimmen op singletracks.

Verzorgingspost

Na +- 18 kilometer fietsen kwamen we weer bij de verzorgingspost aan die we ook passeren net na de start. Hier snel de bidons gevuld en wat te eten gepakt en weer door.

Hierna was het eigenlijk volle bak genieten van het mooie parkoers. Singletracks met kleine jumps / technische elementen, eigenlijk alles zat er in.

Vanaf de verzorgingspost was het erg veel dalen richting start / finish en dit ging dan ook met een mooie snelheid.

Tijdens de laatste kilometers richting start / finish kwam er een schakelprobleem en ben ik na het passeren van de start even binnen gelopen bij de aanwezige mechanieker.

Onderhoud op de zondag na Amerongen, en deze ketting schakel kwam aan het licht.

Finish

Na 3 uur en 40 minuten kwam ik over de finish, en had ik 60 km afgelegd en 848 hoogtemeters overbrugd. Dit was helaas niet het resultaat wat ik zelf voor ogen had, maarja soms loopt het niet zoals je wilt.

Ondanks het teleurstellende resultaat heb ik met erg veel plezier deze marathon gereden en is het zeker een aanrader om een keer te rijden.

Tijdens het schoonmaken van de fiets (stof!) kwam ik een kapotte kettingschakel tegen, en ik mag van geluk spreken dat deze schakel niet geknapt is tijdens het klimmen of een andere moment tijdens de marathon.