Zo, eens een ander onderwerp! Zit je wel goed op de fiets?

Ik dacht altijd van wel, en ik ben ook netjes op de fiets gezet bij aankoop. Binnenbeen opmeten, zadel verstellen en lekker gaan fietsen!

Vandaag had ik een afspraak gemaakt bij Stouwdam Assen, waar ik mijn Specialized Chisel heb aangeschaft. Om toch eens goed op de fiets te worden gezet. Ook omdat ik de komende maanden wilde plannen heb met toertochten / marathons en nogal wat training moet gaan afwerken.

Beplakt met sensoren werken we de bikefit af.

De afspraak was om 13:00 en onder het genot van een kopje koffie eerst door aan vragenlijst heen. Wat voor type fietser ik ben, en wat mijn doelen zijn.

Ook bespreken we eventuele blessures of pijn die ik ervaar tijdens het fietsen. Al met al worden er heel veel dingen gevraagd en meegenomen in de verdere afstelling van de fiets.

Dan is het tijd voor het fysieke gedeelte, met een paar testjes wordt er gekeken naar je flexibiliteit / stand van je voeten en o.a. de schoenplaatjes onder je schoen voor bijv. je klikpedalen.

Er wordt nog veel meer bekeken / gemeten echter is die lijst veel te lang om af te werken!

Nadat alles was bekeken fietskleding aan en op de fiets gaan zitten. Tijdens een meting met meerdere sensoren wordt er gekeken naar de hoeken en beweging op de fiets.

Tevens tijdens het werken met sensoren wordt je positie aangepast waar nodig. Denk bijvoorbeeld aan stuurhoogte of de stand van je zadel. Maar ook pedalen / schoenplaatjes worden aangepast.

Conclusie

Al met al was de bikefit zeker de moeite waard. In een goede 1,5 uur ben ik goed op de fiets gezet en voelde ik op de rit naar huis al gelijk verschil.

Wat is er dan veranderd? Na de bikefit zit ik 3 cm hoger, zit mijn stuur 1 cm hoger en daardoor veranderd de stand van mijn armen en lichaam dus kan ik meer kracht leveren.

Meer info?

www.stouwdamassen.nl

*deze dienst heb ik afgenomen met eigen middelen en betreft geen sponsoring*