Afgelopen 8 tot en met 11 oktober was ik samen met mijn vriendin Elena een weekend naar Limburg, eigenlijk met meerdere fietsritten in de planning:

  • Cycloworld seizoensafsluiting
  • Bart Brentjens Challenge
  • 1 dag huren van een Canyon Lux Trail CF 7.0

We begonnen zaterdag ochtend al erg vroeg met het vertrek naar Roermond waar we de afspraak hadden staan met andere beheerders van Cycloworld, een ”rustig” rondje op de racefiets door Nederland en een groot stuk Duitsland, een gebied waar organisator Marcel veel fietst en traint.

Eigenlijk pak ik de racefiets erg weinig de laatste maanden en was het dus zeker wennen aan de houding op de fiets en de heren hadden gelijk vanaf het startpunt het tempo al flink hoog liggen en ik moest dus mijn best doen bij te blijven, neem daarbij de hoogtemeters mee en het feest was compleet.

Met iedereen leuk en goed bij kunnen praten en na de koffiestop lag het tempo iets lager, met heel veel plezier wel 100 km gereden met in totaal 530 hoogtemeters, en met de heren en nog even kunnen naborrelen.

Toen het tegen de tijd van avondeten aanliep, zijn wij vertrokken omdat ik nog mijn startbescheiden moest ophalen voor de Bart Brentjens Challenge van de volgende dag en wij ook nog in moesten checken bij onze accommodatie.

Alle Cycloworld Collega’s bedankt voor de leuke dag!

Aankomst in Roermond rond 10:00 uur

Verblijf Europarcs Gulperberg

De laatste jaren overnachten wij altijd een paar dagen rondom Eijsden als ik deelneem aan de Bart Brentjens Challenge, dit mede omdat de afstand Assen-Eijsden wel groot is en ik dit niet graag op en neer rijd na een evenement.

Dit jaar was onze keuze gevallen op Europarcs Gulperberg, en zoals de naam al doet vermoeden vind je dit park bij Gulpen. Met meerdere type huisjes en ook nog een stukje camping voor je caravan / tent of camper.

De huisjes waren netjes en schoon en volgens mij ook relatief nieuw, dit was allemaal prima in orde. Met als enige nadeel dat er een hele grote eik achter het huisje stond en door de wind vielen de eikels steeds op het metalen dak, wat voor flink wat lawaai zorgde.

Wat betreft voorzieningen was het op het park ook goed geregeld: winkeltje waar je broodjes kunt bestellen, restaurant met afhaalmogelijkheid, buitenzwembad (open van april t/m oktober), meerdere speeltuinen en oplaadmogelijkheden voor je elektrische auto.

Ook ben je met een paar minuten in Gulpen om boodschappen te doen of fiets je vanaf het park zo naar de MTB Route Gulpen.

Uitzicht vanaf ons huisje tijdens verblijf op Europarcs Gulperberg

Bart Brentjens Challenge 2022

Over mijn deelname aan de 17de editie van de Bart Brentjens Challenge op 9 oktober wil ik graag vandeweek een uitgebreide blog schrijven, dus deze houden jullie zeker te goed!

Ik kan alvast verklappen dat het weer voor deze editie geweldig was, met 16 a 17 graden en de hele dag zonnig, verder weinig regen gehad in Limburg de dagen voor het evenement dus het hele parcours lag er geweldig bij, dit heb ik de voorgaande jaren ook wel eens anders gezien!

Bart Brentjens 2022 uitgereden

Shimano Experience Center / Canyon Lux Trail

Maandag 10 oktober was de dag dat ik een fiets had gereserveerd bij het Shimano Experience Center in Valkenburg, namelijk een Canyon Lux Trail CF 7.0 wat nog best een mond vol is.

Ik fiets nu zelf al een aantal jaren met veel plezier op mijn Specialized hardtail echter wil ik ook graag de stap gaan maken naar een full-suspension mountainbike, en goed testen en uitzoeken wat ik wil is natuurlijk onderdeel van dit proces.

Testen van verschillende fietsen kan dus in Valkenburg, waaronder ook racefietsen / gravel bikes en zelfs e-mtb’s.

De fiets die ik gehuurd had heb ik kunnen testen op de route van Valkenburg-Houthem, welke ik met veel plezier (en pijnlijke benen) heb gefietst.

Hierover volgt ook later nog een aparte blog met alle info over hoe het huren van de fiets in zijn werk gaat, wat er mogelijk is en wat ik vond de route vond!

Canyon Lux Trail CF 7.0 testen