Zo, alweer een week verder! Afgelopen weekend was het tijd voor de Geopark Hondsrug Classic, waarover je aanstaande zaterdag alles kunt lezen.

Hier alvast een klein voorproefje en wat je de komende tijd kunt gaan lezen op mijn blog.

In actie tijdens de Geopark Hondsrug Classic

Maar eerst een klein voorproefje van de Geopark Hondsrug Classic, afgelopen zondag was het dan zover, weer eens de Hondsrug Classic rijden.

Ergens in 2004 en 2005 heb ik ook deelgenomen aan deze cyclosportieve tocht, alhoewel toen nog niet zo ervaren op de mountainbike als tegenwoordig.

Op zaterdag heb ik eerst mijn startnummer opgehaald terwijl er rondom het Hemelriekje de eerste wedstrijd van de ICW Wintercompetitie werd gereden.

Dit zag er leuk uit en ik heb een poosje toegekeken en een rondje gelopen rond het ICW parkoers, en dit zag er interessant uit!

Mede door de leuke opzet, en het parkoers en deelnemers in eigenlijk alle leeftijdscategorieën en vaardigheden ben ik zelf aan het nadenken om toch eens deel te gaan nemen.

Dit beloofde dus al veel goeds voor zondag en ik had er echt zin in, onderweg naar huis nog even wat stukken van het parkoers bekeken en besloten met dezelfde banden te gaan fietsen als in Limburg.

Onderhoud en verkeerde bandenkeuze

Voor mijn deelname aan de Bart Brentjens Challenge had ik besloten om met de Specialized Ground Control banden te rijden.

Specialized omschrijft deze band als een goede combinatie voor droge en natte omstandigheden, echter vind ik dat deze band zeker tijdens droge omstandigheden te veel rolweerstand heeft.

Het liefst gebruik ik deze band dan ook tijdens de echte modder en natte maanden in het jaar, en dan voldoet de band prima.

Deze banden lagen echter nog om mijn velgen heen en tijdens het ophalen van het startnummer leek het op sommige stukken in het bos aardig modderig en nat te zijn, dus besloot ik om de banden niet te wisselen.

Bijna gelijk na de start had ik hier al spijt van, maarja wisselen kon niet meer.

Meer lezen over mijn deelname aan de Geopark Hondsrug Classic? Zaterdag vind je hier het hele verhaal!

Veel mul zand rondom het Hemelriekje

Wat kun je nog meer verwachten komende tijd?

Ondertussen ben ik druk bezig om een aantal blogs te schrijven over hoe ik train tijdens de winter en hoe ik dat ook veilig doe.

Eerder dit jaar kon je al alles lezen over smart trainers en binnenshuis trainen, echter is dat niks voor mij.

Dus over de volgende onderwerpen zal ik de komende tijd schrijven:

  • Veiligheid
  • Routes
  • Verlichting
  • Alternatieven

Met deze blogs, wil ik je graag helpen om ook lekker buiten te trainen in plaats van binnenshuis of als je naast bijvoorbeeld je spinninglessen nog een extra training wil doen doordeweeks.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Lees meer over binnen of buiten trainen in deze blog:

https://kvscycling.com/2019/01/27/slecht-weer-binnen-of-buiten-trainen/