Na mijn eerdere post over het stellen van doelen, moest ik natuurlijk voor een nieuw jaar weer nieuwe doelen stellen.

In deze post wil ik jullie vertellen wat er zoal op het programma staat dit jaar wat betreft marathons / toertochten en de eventuele training die nodig zal zijn om mij hiervoor klaar te stomen.

In 2018 heb ik alles bij elkaar ”maar” 1988 km gefietst op de mountainbike en racefiets samen. Doel voor 2019 is echter om dit te verhogen naar 3750 km. Dit houdt in dat ik gemiddeld 72 km per week zou moeten fietsen om dit te gaan halen.

Dit jaar is het extra spannend, mede ook omdat ik via mijn blog jullie wil meenemen hoe het mij allemaal afgaat en of het ook daadwerkelijk lukt.

Welke evenementen heb je gepland?

De volgende evenementen / marathons staan op de kalender voor 2019. Met een nogal uitdagende combinatie van omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan veel klimmen bij Bart Brentjens in Limburg of juist de grote afstand van de Bartje 200 in Drenthe.

Voor een aantal bovenstaande evenementen heb ik mij al ingeschreven, voor de andere is dat nog niet mogelijk.

Ook meedoen aan bovenstaande evenementen? Klik op de naam voor meer info. Sommige evenementen zitten al vol of de inschrijving is nog niet geopend.

Mijn training?

Mijn exacte trainingsschema moet ik nog op gaan stellen, echter zal dit een goede combinatie zijn van lange ritten op de mountainbike / afwisselende ritten wat betreft terrein.

Training met de racefiets zal voornamelijk gebaseerd worden op interval training om langere periodes meer vermogen te kunnen leveren. (bijv. klimmen)

Met veel goede moed ben ik inmiddels begonnen met trainen en heb ik ook erg veel zin in aankomend jaar!