Toen ik de knoop doorhakte om weer meer te gaan fietsen, ben ik op zoek gegaan naar een doel. Fietsen is erg leuk en gezond echter wilde ik ook echt een doel hebben om naar toe te trainen.

De doelen zijn ook een mooi moment om te kijken hoe goed de training is geweest of waar ik nog stappen moet zetten.

Blauw / zwart gekleed / blauwe fiets ben ik.

Mei 2017 was de racefiets erbij gekomen en toen heb ik samen met een vriend getraind voor de Bauke Mollema tocht en Boogie’s Extreme.

Toen ik eind 2017 de mountainbike bestelde besloot ik om voor het mountainbiken ook doelen te stellen en te kijken wat ik graag wilde gaan doen. Wedstrijden of marathons? Wielerlicentie of niet?

Na wat nagedacht te hebben over de opties kwam ik toch uit op marathons / duur-evenementen. Dit kwam ook door het feit dat ik voor mijn gevoel meer een duursporter ben dan een wedstrijd / explosieve rijder.

Nadat de knoop was doorgehakt moesten er natuurlijk een paar marathons / evenementen gepland worden om naar toe te trainen.

Uiteindelijk werden dat 3 evenementen:

  • Wielerfestival Montferland – 55 km – 800 hoogtemeters
  • MTB Festival Assen – 6 uurs solo race
  • Bart Brentjens Challenge – 55 km – 900 hoogtemeters
Actiefoto van de Bart Brentjens Challenge.

Hier en daar nog aangevuld met wat toertochten om de training rond te krijgen en langere afstanden te fietsen. Alles bij elkaar een heleboel geleerd tijdens deze evenementen wat betreft voorbereiding / voeding en ook mijn eigen conditie / kwaliteiten.

Voor 2019 heb ik besloten om meer marathons en evenementen te fietsen op racefiets en mountainbike, mede omdat het vorig jaar erg goed beviel.

Ik kan het wat dat betreft iedereen aanraden: maakt niet uit welke sport je beoefent, maar doelen stellen is toch zeker een hele goede motivatie!

Binnenkort plaats ik de agenda voor 2019!

Tot snel!