Dit zal mijn laatste overzicht zijn van 2019 en dan beginnen we vol goede moed aan 2020, dus hierbij nog 1 overzicht met de top en flop routes, evenementen of gebeurtenissen van 2019!

Top: ketting beschadigd in Amerongen, toch uitgereden op het randje

Top in 2019!

Als ik terug kijk op 2019 waren een aantal dingen toch wel erg top, zoals ik al schreef in mijn statistieken blog: bedankt voor al jullie bezoek aan mijn blog, 1000 bezoekers!

Andere dingen die ik zou willen noemen onder de categorie top:

  • MTB Route Rolde: leuke route met mooie verbindingen naar omliggende routes
  • Bart Brentjens Challenge: heel erg leuk evenement en de organisatie was erg goed voor elkaar
  • Bryton Rider 420: Garmin gaf helaas de geest, vervangen met deze fietscomputer, tot nu toe erg positief! (begin 2020 een update / review)
  • Bloggen: ik heb erg veel plezier in het schrijven van mijn blog!
  • Mountainbike.nl de 5 van LV!: Erg leuke bijeenkomst met forumleden van mountainbike.nl was erg gezellig! In 2020 staat er weer een gepland en ik ben erbij!
  • Beschadigde ketting in Amerongen: Na 58 kilometer fietsen en over de finish te zijn gekomen kwam ik achter de schade aan de ketting, geen idee hoe lang ik hiermee heb gereden, maar gezien de schade aan de schakel had het veel slechter kunnen aflopen.

Ik heb natuurlijk meer gedaan dan alleen bovenstaande punten, echter vielen deze echt wel op in het lijstje en waren erg leuk om te doen / mee te maken of te gebruiken.

Er is genoeg moois te beleven op de fiets en in de natuur en ook in 2020 ga ik zeker weer deelnemen aan evenementen, nieuwe routes rijden en genieten van de vrijheid op de fiets!

Mountainbike.nl forum bijeenkomst op de Utrechtse Heuvelrug!

Flop in 2019!

Tja, na alle top ervaringen zijn er natuurlijk ook de flops, en die bespreek ik kort hier.

Één van de dingen die ik wel als de grootste flop zie, is toch mijn eigen gebrek aan het juist indelen van een evenement, zoals ik elke keer heb geschreven ga ik te fanatiek van start en betaal daar later een hoge prijs voor. Dit wordt dus ook zeker een ding in 2020 om aan te gaan pakken.

Dan het lijstje met een aantal flops:

  • MTB Route Zuidwolde West: De westelijke lus is op veel plekken te krap / te gek aangelegd en er zit geen ritme in de route. Verder erg veel begroeiing en veel rechte stukken en asfalt.
  • Topeak Tubi-Booster: gekocht om tubeless banden makkelijk op de velg te krijgen, je pompt de Booster vol met lucht tot 14 bar en dan zet je die op je ventiel. Na vele pogingen lukte het slechts 1 keer om de band goed om de velg te krijgen, andere keren was de luchttoevoer uit de Booster te laag om de band op de velg te laten ”schieten”.
  • Remblokjes te laat vervangen: door mijn eigen domme fout de remblokjes te laat vervangen voor de winterblokjes en toen ik dus wilde gaan fietsen kon ik niet gelijk op pad omdat ik eerst mijn remblokken moest vervangen
  • Te ”weinig” kilometers gefietst op beide fietsen: Afgelopen jaar heb ik toch minder kilometers gefietst dan ik had gewild en ook minder getraind. Echter vind ik wel dat je vooral moet fietsen om je plezier en als het dan een keertje niet lukt of je hebt er geen lol aan, kun je de fiets beter laten staan.
Ondanks vele pogingen geen geslaagd resultaat

Kom maar op 2020!

Zo, dat waren dan een aantal top en flop dingen van mijn kant, dit zijn natuurlijk mijn eigen meningen en jou ervaring kan natuurlijk anders zijn.

2020 komt eraan en ik heb er erg veel zin in, lekker verder met fietsen en meer routes ontdekken en rijden en gewoon lekker genieten!

Wat zijn jou top en flop momenten van 2019? Of waarvan denk je zelf nou: och wat dom!?

Bedankt voor 2019 en tot 2020!