Weer een week voorbij en kerst en oud en nieuw komen heel snel dichterbij. Afgelopen week was voor mij een lastige week om op de fiets te kunnen stappen.

Onder andere dagdienst en het slechte weer gooiden echt roet in het eten, ondanks alle kleding / verlichting die ik heb stap ik liever niet op de fiets als het buiten giet.

Mocht het nou gaan regenen tijdens mijn rit, fiets ik vaak wel verder of kort ik dan de rit in, echter als je nog weg moet en het regent al? Dus mocht je een tip hebben hoe ik over deze ”angst” heen stap, hoor ik het graag!

Havelte, een paar week terug

Oeps, foutje, bedankt!

De plannen voor dit weekend lagen er zeker, beide dagen lekker op de fiets weg, echter gooide een fout van mijzelf aardig roet in het eten.

Het plan was namelijk, op zaterdag lekker een rondje in Gieten en dan op de zondag naar Havelte, om een beoordeling van de route van Havelte Oost te kunnen gaan schrijven voor aankomende week.

Maarja, als je dan op de fiets stapt en je hoort tijdens het remmen metaal op metaal, dan weet je dat er iets goed mis is.

Oftewel, mijn remblokjes waren op, ik rij eigenlijk tot aan de ”echte” wintermaanden (november / december) met organische remblokjes, die voor veel betere remprestaties zorgen tegenover de zogenoemde sintered remblokjes, die iets minder remmen maar wel beter bestand zijn tegen de natte omstandigheden in de bovengenoemde maanden.

Sram Level TL remmen

Dus in plaats van op pad en lekker een rondje te gaan fietsen in Gieten moest ik op zoek naar andere remblokjes voor mijn Sram Level TL remmen, want de remblokjes achter waren compleet op.

Ik dacht dat ik een setje ”winter” blokjes had liggen in mijn voorraad echter was dit een nieuw setje ”zomer” blokjes.

Dus dit werd nog een flinke zoektocht, want deze blokjes zijn voor de Sram Level TL aardig lastig te vinden.

Aan het einde van de zaterdag en na een zoektocht toch nog blokjes kunnen vinden, maarja de tijd was op om ze nog te monteren. Want de zaterdagavond stond in de agenda als sinterkerst viering met de familie.

Oftewel, op zondag kon ik de remblokjes vervangen en de remmen ontluchten, verder nog wat ander onderhoud gedaan aan de fiets en toen de knoop doorgehakt om niet meer op pad te gaan om de beoordeling te kunnen gaan doen.

Tijd voor onderhoud.

Nieuwe week, nieuwe kansen

Aanstaande week zit ik in de nachtdienst, wat eigenlijk betekend dat ik overdag slaap en aan het eind van de dag wakker word.

Ik ga kijken of ik na het slapen en voor het donker word nog een keer kan fietsen, echter is dit meer als ontspanning dan dat ik iets kan doen voor mijn blog.

Volgende week volgt er zeker een route beoordeling! Maar pas aan het einde van de week.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!