Zo, de eerste 2 weken bij de nieuwe werkgever zitten er alweer op! Wat kan dat toch snel gaan.

Het werk bevalt heel erg goed en ik heb leuke collega’s echter is het nog wel even wennen aan de 3 verschillende ploegen waar ik in werk. Met dagdiensten / nachtdiensten en middagdiensten is er zeker tijd om lekker te kunnen fietsen.

Ook moet nog even de knop om, vooral mentaal om toch de kou in te gaan om te fietsen. Zeker als je je goed kleedt is er niks aan de hand.

Echter is dat tot en met vandaag nog niet echt gelukt, mede door het weer en de andere verplichtingen die ik heb.

Wel zie ik leuke mogelijkheden als ik straks gewend ben aan dit schema en vind dit dus ook zeker een leuk vooruitzicht!

Op dit moment betekend het wel, dat ik toch iets ga afwijken van mijn schema wat betreft het bloggen, zoals ik al eerder schreef laat ik eerst de product reviews vallen tot ik hier meer tijd voor vind.

Mijn weekblogs en route beoordelingen zal ik blijven doen alleen niet op de vaste dagen zoals ze nu vermeld staan.

Hou mijn sociale media kanalen en natuurlijk mijn blog in de gaten voor nieuwe berichten!

Eerder dit jaar tijdens het voorjaar bij Gieten!

MTB Assen Herfsttocht

Afgelopen zondag, op 10 november was het weer tijd voor de jaarlijkse MTB Assen Herfsttocht, dit is een leuke toertocht om toch wat meer kilometers te maken tijdens de koudere maanden en een gezellig evenement.

Je kunt kiezen uit 2 routes, 25 kilometer en 50 kilometer en er is voldoende verzorging onderweg. Bij terugkomst wacht je een broodje bal of kopje snert.

De route bestaat grotendeels uit de route van Loon-Anloo met her en der wat aanpassingen en singletracks die we alleen mogen rijden tijdens de herfsttocht.

Foto van begin 2018, al had hij ook afgelopen weekend gemaakt kunnen zijn.

Samen met Joshua vertrokken we rond 9 uur vanaf de winkel van Stouwdam om op pad te gaan naar de voetbalvereniging waar de tocht zou starten.

Aangekomen bij de voetbalvereniging was het tijd om even het polsbandje te scoren in de kantine en toen konden we op weg!

Vanaf het terrein doken we via een singletrack het bos in om via meerdere fietspaden en zandpaden terecht te komen aan de rand van Balloo, waar we vervolgens richting Loon gingen om de route van Loon-Anloo op te pakken.

Zoals ik al schreef leidt de route van de Herfsttocht iets anders dan de officiële route waardoor je over een paar leuke paden komt waarvan je denkt: waarom zit dit stuk nou niet in die route?

De route lag er redelijk goed bij, ondanks alle regen van de afgelopen dagen, met her en der een flinke plas en wat zuigende stukken grond maar over het algemeen was het goed te doen.

Mooie uitzichten op het Balloërveld.

Ondertussen legde ik het tempo aardig hoog en ook Joshua gaf dit later aan, dat het wel erg hard ging! Maarja zoals ik vaker schrijf is het indelen van een rit nog steeds een erg lastig onderdeel voor mij.

We reden mee met meerdere grote groepen en passeerden genoeg mensen die vele minuten eerder waren gestart.

Na het passeren van het Balloërveld was het tijd voor de eerste stop en konden we even wat te eten pakken, er lagen bananen / krentenbollen en winegums en verder was er genoeg drinken aanwezig.

Ondertussen kwam ook het zonnetje tevoorschijn en twijfelden we beide over onze kleding keuze, maarja bij vertrek vanaf huis zaten we rond de 3 graden celsius.

Een aantal kilometer na de stop, begon ik toch de gevolgen te merken van mijn verkeerde ingedeelde rit en raakte op sommige stukken toch achterop en kon het tempo van Joshua niet meer bijbenen.

We reden hem meer voor de gezelligheid was de gezamenlijke conclusie dus het tempo kon wel wat omlaag.

Echter een paar kilometer verderop stortte ik eigenlijk volledig in, tijdens een stop na een zwaar stuk zuigend graspad stond ik stil en even op adem te komen en compleet te trillen op mijn benen, en ondanks dat er nog maar 8 of 9 kilometer te gaan was, heb ik toch besloten om vanaf daar toch de snelste weg naar huis te kiezen.

Dit was weer een enorm leermoment en ik ga mij ook de komende tijd verdiepen in de mogelijkheden die er zijn om dit toch anders te doen.

Ondanks alles, toch een leuke en gezellige rit gehad met Joshua! De MTB Assen Herfsttocht is zeker leuk om te rijden als je uit deze omgeving komt en een leuke manier om de vereniging te steunen met een kleine bijdrage!

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!