Het lange weekend in Rabbit Hill was precies lang genoeg om ook nog de MTB Route Ermelo te rijden op de zondagochtend!

Dus ook gelijk de route beoordeeld en je leest er hier alles over.

Vanaf het Landal Park Rabbit Hill ben ik naar de route toegefietst, dit was iets meer als 10 kilometer, kom je met de auto dan kun je die hier kwijt:

  • Transferium Harderwijk, Boekhorstlaan, 3847 LG Harderwijk
  • Bungalowpark de Haeghehorst, Fazantlaan 4, 3852 AM Ermelo 
  • Camping Het Vossenhol, Morieljelaan 19, 3852 LV Ermelo

Bij het Transferium is er zelfs de mogelijkheid om je fiets af te spuiten na een modderige rit!

Info over de route:

  • Ermelo: 23,5 kilometer – +- 120 hoogtemeters – Blauwe MTB pijlen

Wil je ook vanaf Rabbit Hill hier naar toe fietsen, dan kan dat via dit GPX bestand: GPX Rabbit Hill naar MTB Ermelo

Er zijn nogal wat mensen en organisaties betrokken bij de aanleg en het onderhoud van deze route namelijk: Gemeenten Ermelo en Harderwijk, Vitens, Wielervereniging Noord Veluwe en VWV Ermelo.

Ermelo, de route!

Vanaf mijn aanrijdroute langs de N-weg kwam ik al snel terecht op de Ermelose Heide, hier was het even goed opletten langs het fietspad om het Blauwe MTB bordje te vinden.

Nadat ik het bordje gevonden had, was het een kwestie van omdraaien en lekker beginnen aan de route van Ermelo!

En gelijk de eerste meters zijn al singletrack over de Ermelose heide, en met een mooi zicht over de natuurschoon.

Nadat ik de dag ervoor veelal brede paden had gefietst op de route van Apeldoorn, was het even aanpassen om de singletracks rond te sturen, echter was ik dit al snel weer gewend.

Tijdens de route passeer je meerdere wandelpaden / ruiterpaden en fietspaden dus het is goed opletten tijdens het rijden van Ermelo, echter staan bij alle kruisingen nette bordjes met een waarschuwing.

Het duurt niet lang voordat je een motorcross baan midden in het bos tegenkomt, wat wel een leuk gezicht is, en als er wat te doen is misschien ook wel even een plek om even te kijken wat er daar allemaal gebeurt.

Deze keer was alles verlaten dus snel weer verder de route op! De singletracks blijven maar komen en voeren je langs een militaire kazerne en oefenterrein.

Langzaamaan kom je ook bij Harderwijk in de buurt en hier word je op een hele leuke manier over de singletracks langs de voetbalvelden geleidt waarna je weer afzakt richting de Ermelose heide.

Op dit laatste stukje was ik nog verbaasd over het hoogteverschil omdat je daar toch nog een leuke ”afdaling” hebt over de heide, hier kwam ik dan ook weer terecht op het fietspad en toen was het tijd om weer terug te fietsen langs de N-weg naar Rabbit Hill toe.

Ermelo, de beoordeling!

De beoordeling van Ermelo, is goed en de route ligt er geweldig bij, dus complimenten voor alle vrijwilligers die zich hier voor in zetten!

De route krijgt een 4, een leuke route en zeker de moeite waard, de route is goed uitgepijld en alle gevaarlijke punten worden duidelijk aangegeven met waarschuwingsbordjes.

Bereikbaarheid is ook goed en krijgt een 5, met ook bij deze route meerdere startpunten en waarvan 1 er zelfs een mogelijkheid heeft om je fiets schoon te maken bij een modderige rit, wat zeker een groot pluspunt is, omdat ik vaak mijn fiets achterin de auto vervoer in plaats van op een fietsendrager.

De moeilijkheidsgraad is een 2, alle singletracks zijn goed te rijden ook voor beginners en zeker leuk voor de meer ervaren fietser als je eens wil kijken hoe goed je technisch bent.

De route is zeker een aanrader en leuk voor iedereen en door de lengte is een 2de ronde zeker mogelijk en door het kleine beetje hoogteverschil maakt het de route compleet.

De beoordeling voor Ermelo is als volgt:

  • Route: 4/5
  • Bereikbaarheid: 5/5
  • Moeilijkheidsgraad: 2/5

Info over mijn beoordelingen vind je onder het kopje MTB Routes.

Routes ontdekken bij je in de buurt? Kijk op: www.mtbroutes.nl