Je hebt alle plaatselijke evenementen en wedstrijden al gereden en je weet wanneer ze plaatsvinden. En toch, wil je meer marathons rijden of wil je tijdens je vakantie een marathon fietsen.

Via via hoor je het een en ander, en ga je op zoek naar informatie, maar een compleet overzicht welke evenementen er zijn heb je niet. Je kunt niet zomaar struinen door marathons of andere evenementen en eentje uitkiezen waarvan je zegt: die ga ik rijden!

En daar komt dan Cycloworld.cc om de hoek kijken!

Wat is Cycloworld.cc?

Cycloworld, of tot vorig jaar bekend als de Cyclokalender is sinds 2011 de website waar je alle Cyclo’s terug vindt voor de racefiets! Cyclokalender zag het levenslicht in 2011 nadat meerdere fanatieke wielrenners de mogelijkheid mistte om alle cyclo’s overzichtelijk terug te vinden of nieuwe cyclo’s wilden ontdekken.

Met Cyclokalender (nu dus Cycloworld) is dit doel dan ook helemaal bereikt! Met ondertussen meer dan 3200 tochten in 80 landen en meer dan 200.000 gebruikers!

Naast cyclo’s en wedstrijden vind je op de site ook heel veel informatie over fietsgebieden, winacties en binnenkort kun je ook je eigen ervaringen gaan delen!

Ook staat Cycloworld.cc open voor tips voor nieuwe tochten, mocht je een tocht niet vinden, kun je die altijd melden via de daarvoor bestemde knop die je terug vindt op de website!

Één van de cyclo’s die natuurlijk terug te vinden is, is de La Marmotte met alle bekende namen uit de Franse Alpen / Tour de France etappes in 1 cyclo samengevoegd!

Wat is een Cyclo?

Wat is dan een Cyclo? Makkelijk gezegd: Een cyclo is een tocht met tijdswaarneming en een wedstrijdelement.

De wielrenners kennen al jarenlang de grote namen zoals La Marmotte of Le Trois Ballons (helaas afgelast voor dit jaar).

Leuk weetje is wel, dat cyclo’s en granfondo’s dezelfde evenementen zijn echter ligt het net even aan de taal of term die de organisatie liever gebruikt.

In de mountainbikemarathons zien we het gebruik van de term cyclo bij evenemten zoals Bartje 200, die bijvoorbeeld als cyclo-sportieve tocht wordt aangeduid en dus ook tijdswaarneming heeft en een wedstrijd element.

Cycloworld en mountainbiken?

Ik hoor het je denken, ik ben een mountainbiker en die racefiets heb ik niet eens! Dus wat moet ik met Cycloworld.cc?

Sinds kort zijn we dus begonnen met de MTB kalender en de Gravel kalender, omdat er ook veel wielrenners zijn die de mountainbike pakken en hebben de beheerders van Cycloworld.cc gemerkt dat een MTB / Gravel kalender op de manier van Cycloworld echt ontbrak, het zijn allemaal regionale of landelijke sites waar je evenementen vind in Nederland of bijvoorbeeld Duitsland.

Met de toevoeging van bovengenoemde kalenders kun je erg makkelijk door alle evenementen heen ‘’scrollen’’ over heel de wereld, van bijvoorbeeld Bartje 200 in Nederland tot aan de Bike Transalp in Oostenrijk of zelfs evenementen in Canada!

Net voor de start van Bart Brentjens 2021

KVS Cycling en Cylcoworld.cc!

Iets meer dan een maand geleden kwam ik een forumpost tegen met de vraag voor beheerders van de nieuw op te zetten MTB Marathon en Gravel Kalender op de alreeds erg populaire Cycloworld.cc website die al zeker bekend is bij de fanatieke wielrenner.

Met veel enthousiasme heb ik gereageerd omdat ik het zelf erg leuk vind om dit soort evenementen te rijden en ook heel veel zin heb om de komende jaren dit steeds verder uit te breiden (waaronder naar het buitenland).

Na een leuk gesprek en een paar dagen later de verdere uitleg wat er exact verwacht word, met heel veel plezier gestart als beheerder van de MTB Kalender in Nederland / Duitsland / Polen / Tsjechië en nu dus ook een stukje uitleg over Cycloworld.cc op mijn blog!

En voor de rest van de wereld zijn er ook een aantal beheerders bijgekomen, en we hebben 1 ding gemeen: allemaal fanatiek bezig met mountainbiken!

Wil je meer weten over Cycloworld?

www.cycloworld.cc

Tijdens Bart Brentjens 2021
Advertentie